22-04-2015 Support Groot onderhoud DirectAdmin shared hosting platform

Datum start 22-04-2015 Datum einde 14-05-2015
Tijd start 23:59 Tijd einde 23:59
Lokatie DC2 Datacenter Status

De komende weken zal er groot onderhoud plaatsvinden aan ons sharedhosting platform. De upgrades worden de komende weken maandag op dinsdag nacht en woensdag op donderdag nacht uitgevoerd tijdens ons maintenance window (000:00 – 07:00u). Dit onderhoud is noodzakelijk om ons platform toekomstbestendig te maken, en is de eerste stap van een groter project waarin wij op een gefaseerde wijze al onze shared servers naar een hoger plan gaan tillen. Omdat er tijdens deze upgrade enkele ingrijpende wijzigingen aan onder andere php en apache plaats vinden zal er helaas sprake zijn van enige downtime.

Alle bijgewerkte servers krijgen naast nieuwere versies van bijvoorbeeld de webmailclient (roundcube) de beschikking over meerdere (veel recentere) php versies die u zelf per domein kan selecteren via de DirectAdmin interface (via Domain Setup -> enkele klik op de domeinnaam). Ook zal php na de upgrade voortaan draaien in fastcgi modus, wat wil zeggen dat alle rechten en ownership problemen (bestanden met als eigenaar ‘apache’) na de upgrade definitief verleden tijd zullen zijn.

Wij adviseren u dringend om uw website(s) indien nodig zo spoedig mogelijk bij te werken naar een versie die bij voorkeur gereed is voor php 5.6.