14-04-2015 Support Groot onderhoud aan een viertal DirectAdmin machines sharedhosting.

Datum start 14-04-2015 Datum einde 15-04-2015
Tijd start 00:00 Tijd einde
Lokatie DC2 Datacenter Status

Vanavond zal er tijdens ons maintenance window (000:00 – 07:00u) groot onderhoud plaatsvinden aan een viertal DirectAdmin machines binnen ons sharedhosting platform. Dit onderhoud is noodzakelijk om ons platform toekomstbestendig te maken, en is de eerste stap van een groter project waarin wij op een gefaseerde wijze al onze shared servers naar een hoger plan gaan tillen. Omdat er tijdens deze upgrade enkele ingrijpende wijzigingen aan onder andere php en apache plaatsvinden zal er helaas sprake zijn van enige downtime.

Alle bijgewerkte servers krijgen naast nieuwere versies van bijvoorbeeld de webmailclient (roundcube) de beschikking over meerdere (veel recentere) php versies die u zelf per domein kan selecteren via de DirectAdmin interface (via Domain Setup -> enkele klik op de domeinnaam). Ook zal php na de upgrade voortaan draaien in fastcgi modus, wat wil zeggen dat alle rechten en ownership problemen (bestanden met als eigenaar ‘apache’) na de upgrade definitief verleden tijd zullen zijn.

Wij adviseren u dringend om uw website(s) indien nodig zo spoedig mogelijk bij te werken naar een versie die bij voorkeur gereed is voor php 5.6.